Evenementen in 2020 in de regio

Evenementen in 2020 in de regio

Evenementen in de regio 2020.
Hieronder vindt u een lijst met een aantal evenementen in de regio. Ook als u een gezellige camping zoekt terwijl u de evenementen bezoekt kunt u terecht bij camping Emmen. Na een dagje eropuit kunt u tot rust komen op de gezelligste camping van Drenthe. Klik hier om uw bezoek aan onze camping te boeken.
Natuurlijk ook op de onze camping is er genoeg waarvan u kunt genieten. Drenthe leent zich voor mooie fietstochten, of u komt gewoon gezellig op het terras van onze horeca vertoeven.

Zwembad Camping Emmen
Na een dagje uit lekker bijkomen in ons heerlijke zwembad

Voor ieder wat wils
Of u nu opzoek bent naar een muziek festival met knallende gitaren, of wilt genieten van een groot sport evenement. Cultuur snuiven tijdens bijvoorbeeld het mammoetweekend, of het bevrijdingsweekend in het industrieel smalspoor museum. Innofuture 2020 in Emmen geeft bezoekers dan kans om zelf met drones te vlieg, robots te besturen of leren programmeren. In onze regio vindt u dit jaar voor ieder wat wils. Om de evenementen heen kunt u dan nog genieten van de gezelligste camping van Drenthe. Bij camping Emmen bent u op het juiste adres.

Camping Emmen, de gezelligste camping van Drenthe

Februari 2020

Innofuture 2020 in Emmen

Save the date!
Wil jij ook vliegen met drones, robots besturen of leren programmeren? Of ga jij liever met je handen aan de slag op het timmerplein of proefjes doen in het laboratorium? Dat en nog veel meer kan op de tweede editie van Innofuture op 8 februari 2020!

Aanvangstijden

Zaterdag 8 februari 2020: 10.00 – 17.00 uur

Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Prijzen

Gratis toegang!.

Meer informatie over Innofuture 2020 »

Mei 2020

Pitfest 2020

Pitfest is het enige festival van Nederland waar alle genres uit extreme gitaarmuziek op één grote hoop gegooid worden. Het festival viert de 5e verjaardag in 2020! Op 22 en 23 mei komen er weer zo’n 40 bands uit de hele wereld naar Erica. Tevens is er op donderdag 21 mei (Hemelvaart) een pre-party.

Pitfest organiseert (gratis) pre-party op Hemelvaartsdag

Pitfest bestaat 5 jaar in 2020 en dat mag gevierd worden! Het Drentse festival op Hemelvaartsdag tevens een pre-party op het festivalterrein.

Als je in het bezit bent van een weekendticket, is de toegang tot de pre-party ook nog voor niks. De organisatie van Pitfest maakt op korte termijn de bands bekend die op de pre-party zullen aantreden.

Alle informatie over het festival, de line-up, camping en tickets is te vinden op www.pitfest.nl

Mammoetweekend Borger

Ontdek alles over de mammoet. Tijdens dit weekend kom je oog in oog te staan met de mammoeten, aan de hand van leuke kinderlezingen, activiteiten en een echte kleurwedstrijd.

Hunebedcentrum
Hunebedstraat 27
9531 JV Borger
0599236374

  • Zaterdag 30 mei 202011.00 – 17.00 uur
  • Zondag 31 mei 202011.00 – 17.00 uur

Juni 2020

75 jaar bevrijding in het industrieel smalspoor museum

In het weekend van 13 en 14 juni wordt bij het Industrieel Smalspoor Museum in Erica een “Bevrijdingsweekend” georganiseerd.

Met medewerking van de DPA (Dutch Peace Army) Een club uit heel Nederland die op het museumterrein een bivak inrichten, demonstraties verzorgen en uitleg geven over de militaire voertuigen en wapens. Er worden tevens rondritten georganiseerd, met militaire voertuigen, waar de bezoekers de gelegenheid krijgen om een ritje mee te maken. Ook het gebruik van het smalspoor, in de oorlog, komt aan de orde.

Het Industrieel Smalspoor Museum is op zaterdag en zondag geopend van 10:00 tot 16:30 uur. Toegang voor volwassenen € 5,- en voor kinderen tot 13 jaar € 4,-

Meer informatie op www.smalspoorcentrum.nl

Nederlandse Loterij NK Wegwielrennen

In juni 2020 vinden de Nederlandse Loterij Nederlandse kampioenschappen wegwielrennen op en rond de Col du VAM plaats, vlakbij het Drentse Wijster. Het is voor het eerst dat de Nederlandse kampioenschappen wegwielrennen naar de Col du VAM trekt. De wegwedstrijden vinden plaats op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juni.

Programma
De Nederlandse Loterij NK wegwielrennen worden op drie dagen verreden. Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juni worden de wegwedstrijden van de nieuwelingen, nieuweling-meisjes, junioren, junior-vrouwen, beloften, elite-vrouwen en elite-mannen met én zonder contract verreden. De tijdritten worden op een nader te bepalen plaats verreden. Meer informatie over de NK vind je ook op www.nkwielrennen.com

TT Run – TT Circuit Assen

Exact een week voor de Drentse TroTs ofwel TT MotoGP week van Assen ligt het TT Circuit er in optimale staat bij. Je kunt de MotoGP sfeer en beleving proeven op het gezellige binnenterrein
(Paddock) met je supporters en natuurlijk op het ‚heilige asfalt starten als de startlichten groensein geven.

Vier de TT als echte coureur op loopschoenen en beleef jouw eigen race! Het thema is hard voor je hart in samenwerking met het UMCG. De metafoor van de snelheid uit de MotoGP gebruiken we in relatie tot het dagelijks leven. Een ontspannende en indrukwekkende belevingswereld om te hardlopen maar ook voor je gezin/familie, vrienden-vriendinnen of collega’s.

Daarom gaan wij hard voor jouw hart! Een belevingsvolle en sportieve dag voor jou maar ook voor je sociale omgeving (vriend-vriendin, gezin en familie of collega’s). Samen genieten van de bijzondere motor- en belevingswereld op het TT Circuit die draait om de ‘subjectiviteit’ van snelheid waarmee we vooruit gaan.

Locatie- toegang en prijstoelichting
Het TT Circuit is tijdens de TT-Run gratis toegankelijk voor publiek. Dat is een unieke kans om het TT Circuit op haar best te ontdekken vlak voordat de Motor Wereldkampioenschappen ofwel de MotoGP bij de TT Assen van start gaan. Je kunt het TT Circuit helemaal ontdekken in een gezellige sfeer en MotoGP beleving. Wil jij een eigen racelicentie om op je loopschoenen volledig in stijl en beleving nog een of meerdere rondjes te racen pak nu je kans en schrijf je in op www.tt-run.com

Motul TT / MotoGP

De Motul TT is de enige Grand Prix ter wereld die onafgebroken op de kalender staat. Sinds 1925 wordt in Assen op het hoogste mondiale niveau gereden. Alle kampioenen reden en wonnen op de Drentse hei. Het is al decennia het grootste eendaagse sportevenement van Nederland. De TT meemaken is meer dan een motorrace bezoeken: de TT beleef je!

Alle Grand Prix klassen komen hier aan bod. Door de inkrimping van het aantal klassen zijn dit thans Moto3, Moto2 ( ter vervanging van de 250cc-klasse) en MotoGP. Vroeger maakten ook 50 cc/80 cc, 350 cc, 500 cc en zijspannen hier deel van uit. Sinds enige jaren wordt de zijspanklasse wel verreden op de wedstrijddag, maar maakt het geen deel meer uit van de Grand Prix.

Voorafgaand aan de Dutch TT zijn er enkele trainingsdagen en kwalificatieraces voor goede startposities. In de week voor de racedag is er in Assen de zogenoemde TT Festival, waarin verschillende aspecten van de motorsport te zien zijn. Verder is er een kermis en het (nu nog) drie dagen durende TT Festival, met onder meer de beroemde TT Nacht te bezoeken.

We hebben een slechts een kleine selectie gemaakt van de evenementen in 2020 in de regio. Hieronder vindt een nog een aantal links met meer potentiele top dagjes uit, muziekfestivals en andere evenementen bij ons in de regio. Voor jong en oud, groot en klein.

Tijdens een van de grote evenementen wilt u natuurlijk ook verblijven op de gezelligste camping van Drenthe. Houdt er rekening mee dat tijdens de populaire dagen plekken op de camping snel bezet kunnen zijn.
Om te voorkomen dat u geen plekje heeft kunnen bemachtigen boekt u gauw een plek door hier te klikken.