Actief

Drentse fietspaden

Actief op pad in de omgeving van Camping Emmen. Drenthe staat bekend om de goede en vele fietspaden, en mooie wandelroutes. Zelf geen fiets meegenomen? Geen probleem, bij Camping Emmen heeft u de mogelijkheid om een fiets te huren.U kunt bij de receptie vragen naar de mogelijkheden.

Fiets routes

Welkom in het Nederlandse walhalla voor fietsliefhebbers. In de directe omgeving van Camping Emmen bevinden zich tal van bekende fietsroutes. Met Camping Emmen als uitvalsbasis komt u maximaal aan uw fietsvitamine. Ook in Drenthe kunt u gebruik maken van het knooppuntensysteem. Dit biedt u heel veel mooie fietsmogelijkheden, uw eigen route en afstand plannen? Fietsprovincie.nl
Veel fietsroutes beginnen bij Camping Emmen in de buurt of komen langs onze camping. Voor verdere informatie zie ook de fietsrouteplanner

Pieterpad

Het Pieterpad is de bekendste langeafstandswandelroute van Nederland. De route voert van Pieterburen nabij de Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht en heeft een lengte van omstreeks 498km, onderverdeeld in 26 etappes. De route voert door de meest uiteenlopende landschappen en wordt onderhouden door het Nivon. Het Pieterpad is in het veld gemarkeerd met de internationaal bekende wit-rode merktekens van langeafstandwandelpadden en staat in detail beschreven in twee wandelgidsen die worden uitgegeven door het Nivon.

Saksen route

De voor fietsliefhebbers populaire Saksenroute Drenthe [LF14A] loopt direct langs Camping Emmen. Op deze fietstocht van 240km tussen Lauwersoog en Enschede is de camping een veelgebruikte pleisterplaats. Veelal overnachten deelnemers van de Saksenroute Drenthe één of meerdere nachten op Camping Emmen alvorens weer een langere etappe te ondernemen.