Kamperen

Kamperen, Nederlanders zijn echte kampeerders. Of het nou in eigen land is in de weekenden of op avontuur in het buitenland, we krijgen er nooit genoeg van. Vaak gaan mensen kamperen voor de gezelligheid en de vrijheid. De kinderen hebben het altijd naar hun zin en zelfs met slecht weer is er altijd wel iets te beleven.

Kamperen in Nederland

Nederland telt honderden campings gevestigd door heel Nederland. Maar welke camping moet je nu kiezen? Het beste is om te kijken naar de provincie en regio, en daarna een camping die past bij jou wensen. Is de keuze gevallen of de provincie Drenthe? Camping Emmen is gelegen in het zuiden van Drenthe, de nummer 1 familie camping van Drenthe. Boek nu uw vakantie of neem een kijkje naar onze voorzieningen, of meer informatie over de omgeving van Camping Emmen.

Kampeerplaats

Bij Camping Emmen zijn de kampeerplaatsen geschikt voor caravan/camper, tenten en dergelijke. Het is ook mogelijk om een mooie tent of chalet te huren op de camping. Het voordeel is dat je geen gesjouw hebt en niet hoeft na te denken over eventuele keuringen dergelijke. Het is natuurlijk ook fijn dat je niks hoeft op en af hoeft te bouwen, dan is het pas echt vakantie!

Camper of caravan

Het voordel van een caravan is dat je nog op pad kan in de omgeving wanneer de caravan is afgekoppeld. Wanneer je op vakantie gaat met een camper heb je deze luxe niet. Dan zou je daarnaast nog een auto moeten huren. Vaak is een camper wel een stuk stabieler, en makkelijker voor onervaren rijders. Bij een caravan hoef je niet altijd een BE rijbewijs te hebben zolang de caravan inclusief laadvermogen niet meer is dan 750kg, en de totaal toegestane massa van de auto en caravan samen nier meer is dan 3500kg.

Kamperen in een Tent

Het echte kampeergevoel beleef je in een tent. Elk jaar trekken veel mensen één of meerdere keren erop uit met een tent. Voor vertrek moet er natuurlijk wel een staanplaats gereserveerd worden om niet voor onnodige verrassingen te komen te staan. Vergeet ook niet de nodige warme kleiding mee te nemen voor de frisse nachten.