Kamperen

Nederlanders zijn echte kampeerders. Of het nou in eigen land is in de weekenden of op avontuur in het buitenland, we krijgen er nooit genoeg van. Vaak gaan mensen kamperen voor de gezelligheid en de vrijheid. De kinderen hebben het altijd naar hun zin en zelfs met slecht weer is er altijd wel iets te beleven.

Kamperen in Nederland

Nederland telt honderden campings gevestigd door heel Nederland. Maar welke camping moet je nu kiezen. Het beste is om te kijken naar de provincie en regio, en daarna een camping die past bij jou wensen.

Kampeerplaats

Bij Camping Emmen zijn de kampeerplaatsen geschikt voor caravan/camper, tenten en dergelijke. Het is ook mogelijk om een mooie tent of chalet te huren op de camping. Het voordeel is dat je geen gesjouw hebt en niet hoeft na te denken over eventuele keuring en dergelijke. En het is natuurlijk fijn dat je niks hoeft op of af te bouwen, dan is het pas echt vakantie!

Camper of caravan

Het voordeel van een caravan is dat je nog op pad kan in de omgeving wanneer de caravan is afgekoppeld. Wanneer je op vakantie gaat met een camper heb je deze luxe niet. Dan zou je daarnaast nog een auto moet huren. Vaak is een camper wel een stuk stabieler. En makkelijker voor onervaren rijders. Bij een caravan hoef je niet altijd een BE rijbewijs te hebben zolang de caravan inclusief laadvermogen niet meer is dan 750 kg, en de totaal toegestane massa van de auto en de caravan samen niet meer is dan 3500 kg.

Kamperen in Tent

Het echte kampeergevoel beleef je in een tent. Elk jaar trekken veel mensen 1 of meerdere keren erop uit met een tent. Voor vertrek moet er natuurlijk wel een staanplaats gereserveerd worden om niet voor onnodige verrassingen te komen te staan. Vergeet ook niet de nodige warme kleding mee te nemen voor de frisse nachten.